Zwarte linzensalade met noripoeder
300 g biologisch-dynamische zwarte linzen
1 teentje knoflook
1 stuk gember
5 el sesamolie
Bosje radijsjes
1 el citroensap
1 el Ao-noripoeder (of norivellen geroosterd en verpulverd)
3 el shoyu of tamari
Ev. 1 rode paprika
1 rode ui
Ev. geroosterde sesamolie om af te werken
Zeezout en peper
– Snijd de knoflook doormidden.
– Snijd de gember in grove stukken.
– Kook de linzen beetgaar in een kleine liter water samen met de knoflook en gember.
– Check regelmatig de garing (vanaf 15 min.) zodat de linzen niet stuk koken.
– Giet af en verwijder look en gember.
– Meng de linzen direct met de sesamolie (warme peulvruchten zuigen direct de olie op).
– Maak de radijzen schoon en snijd ze in vieren.
– Pel de rode ui en hak fijn.
– Was de paprika, schil met een dunschiller, verwijder de zaadlijsten en snijd in brunoise.
– Roer de sojasaus en het citroensap door de afgekoelde linzen en vervolgens de radijsjes,
paprika en ui.
– Strooi het noripoeder erover.
– Werk eventueel af met enkele druppels geroosterde sesamolie.
– Schep nog eens voorzichtig om.