Preloader Icon

Zwarte linzensalade met noripoeder

Een heerlijke salade op basis van biologisch-dynamische zwarte linzen, verrassend op smaak gebracht met noripoeder, shoyu en geroosterde sesamolie. De paprika zorgt voor de kleur. Een vleugje Japan in de keuken!
Ingrediënten voor 4-5 personen

300 g biologisch-dynamische zwarte linzen

1 teentje knoflook

1 stuk gember

5 el sesamolie

Bosje radijsjes

1 el citroensap

1 el Ao-noripoeder (of norivellen geroosterd en verpulverd)

3 el shoyu of tamari

Ev. 1 rode paprika

1 rode ui

Ev. geroosterde sesamolie om af te werken

Zeezout en peper

Bereiding

– Snijd de knoflook doormidden.
– Snijd de gember in grove stukken.
– Kook de linzen beetgaar in een kleine liter water samen met de knoflook en gember.
– Check regelmatig de garing (vanaf 15 min.) zodat de linzen niet stuk koken.
– Giet af en verwijder look en gember.
– Meng de linzen direct met de sesamolie (warme peulvruchten zuigen direct de olie op).
– Maak de radijzen schoon en snijd ze in vieren.
– Pel de rode ui en hak fijn.
– Was de paprika, schil met een dunschiller, verwijder de zaadlijsten en snijd in brunoise.
– Roer de sojasaus en het citroensap door de afgekoelde linzen en vervolgens de radijsjes,
   paprika en ui.
– Strooi het noripoeder erover.
– Werk eventueel af met enkele druppels geroosterde sesamolie.
– Schep nog eens voorzichtig om.