Preloader Icon

Zongele gierst

Rulle gierst geel

Ingrediënten voor 4 personen

1 grote kop gierst

2 koppen (ongezouten) groentebouillon of water

1 el curcuma (geel)

Ev. appeldiksap

3 g boter

Bereiding

– Groentebouillon aan de kook brengen.
– Gierst toevoegen en ca. 15 min zacht laten koken met deksel op de pot.
– Kruiden  en zout toevoegen zonder te  roeren. 30 min laten nawellen (met deksel op depot).
– Curcuma toevoegen.
– Boter en kruiden voorzichtig door de gierst scheppen.
– Op smaak brengen met appeldiksap.

Opmerking: mensen met een moeilijke spijsvertering laten de gierst eerst nog een half uurtje weken in water of direct al in de groentebouillon. Breng dan in het weekwater zachtjes aan de kook. 

Mogelijke smaakmakers en kruiden: zout, mierikswortel, gember, piment, dillezaad gemalen, appeldiksap, citroenschil of kaffirlimoenblad, citroensap

Ø gluten!