Zongele gierst
Rulle gierst geel
1 grote kop gierst
2 koppen (ongezouten) groentebouillon of water
1 el curcuma (geel)
Ev. appeldiksap
3 g boter
Bereiding
– Groentebouillon aan de kook brengen.
– Gierst toevoegen en ca. 15 min zacht laten koken met deksel op de pot.
– Kruiden en zout toevoegen zonder te roeren. 30 min laten nawellen (met deksel op depot).
– Curcuma toevoegen.
– Boter en kruiden voorzichtig door de gierst scheppen.
– Op smaak brengen met appeldiksap.
Opmerking: mensen met een moeilijke spijsvertering laten de gierst eerst nog een half uurtje weken in water of direct al in de groentebouillon. Breng dan in het weekwater zachtjes aan de kook.
Mogelijke smaakmakers en kruiden: zout, mierikswortel, gember, piment, dillezaad gemalen, appeldiksap, citroenschil of kaffirlimoenblad, citroensap
Ø gluten!