Preloader Icon

Wortel-walnotentaart

Een heerlijke en verrassende taart met wortel en walnoten, gezoet met kokosbloesemsuiker. Als basis gebruiken we opnieuw Demeter speltbloem. De toppig is gemaakt van frisse schapenkwark, gezoet met wat esdoornsiroop. Kortom een taart recht uit de natuurvoeding!
Ingrediënten

Voor 1 springvorm van 20 cm doorsnede

160 gr speltbloem

200 gr zachte boter

135 gr kokosbloemsuiker

50 gr walnoten

50 gr kokosrasp

3 eieren

1  wortel

1  el bakpoeder

1  tl koekkruiden

Snuifje zout

Voor de topping

200 gr schapenkwark

30 gr zachte boter

25 gr esdoornsiroop

40 gr walnoten

Bereiding

– Verwarm de oven op 170°C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de
    wanden goed in.
–  Schil en rasp de wortel fijn.
–  Maal de walnoten (behalve deze voor de topping) fijn.
–  Vermeng alle droge ingrediënten met elkaar: bloem, bakpoeder en kruiden en voeg vervolgens
    de geraspte wortel, kokosrasp en gemalen walnoten toe.
–  Splits 2 van de 3 eieren en klop de eiwitten op.
–  Vermeng in een keukenmachine de zachte boter met de 2 eierdooiers en 1 volledig ei, samen met
    de kokosbloesemsuiker.
–  Vermeng vervolgens het bloemmengsel met het boter-suikermengsel. Voeg het zout toe.
–  Scherp hieronder voorzichtig de eiwitten.
–  Doe het beslag direct in een springvorm en bak ca. 50-60 minuten in de oven op 170°C.
    Bedek de taart indien het dreigt te verbranden.
–  Maak ondertussen de topping door het schapenkwark te vermengen met de zachte boter en
    esdoornsiroop.
–  Rooster de walnoten kort in een droge pan op hoog vuur en hak ze grof.
–  Haal de taart uit de oven en laat in de vorm afkoelen.
–  Haal vervolgens uit de vorm en bestrijk met de topping.
–  Bestrooi tenslotte met de gehakte, geroosterde walnoten.