Wortel-walnotentaart
Voor 1 springvorm van 20 cm doorsnede
160 gr speltbloem
200 gr zachte boter
135 gr kokosbloemsuiker
50 gr walnoten
50 gr kokosrasp
3 eieren
1 wortel
1 el bakpoeder
1 tl koekkruiden
Snuifje zout
Voor de topping
200 gr schapenkwark
30 gr zachte boter
25 gr esdoornsiroop
40 gr walnoten
– Verwarm de oven op 170°C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de
wanden goed in.
– Schil en rasp de wortel fijn.
– Maal de walnoten (behalve deze voor de topping) fijn.
– Vermeng alle droge ingrediënten met elkaar: bloem, bakpoeder en kruiden en voeg vervolgens
de geraspte wortel, kokosrasp en gemalen walnoten toe.
– Splits 2 van de 3 eieren en klop de eiwitten op.
– Vermeng in een keukenmachine de zachte boter met de 2 eierdooiers en 1 volledig ei, samen met
de kokosbloesemsuiker.
– Vermeng vervolgens het bloemmengsel met het boter-suikermengsel. Voeg het zout toe.
– Scherp hieronder voorzichtig de eiwitten.
– Doe het beslag direct in een springvorm en bak ca. 50-60 minuten in de oven op 170°C.
Bedek de taart indien het dreigt te verbranden.
– Maak ondertussen de topping door het schapenkwark te vermengen met de zachte boter en
esdoornsiroop.
– Rooster de walnoten kort in een droge pan op hoog vuur en hak ze grof.
– Haal de taart uit de oven en laat in de vorm afkoelen.
– Haal vervolgens uit de vorm en bestrijk met de topping.
– Bestrooi tenslotte met de gehakte, geroosterde walnoten.