Preloader Icon

Sekowa Bakferment 250 g

7.50

Beschikbaar via nabestelling

Categorie:

Beschrijving

  • Sekowa bakferment: eindelijk leverbaar in België!
  • zeer natuurlijk rijsmiddel
  • ideaal voor het laten ‘rijpen’ van volkorenbroden
  • zeer lichte desemsmaak
  • betere verteerbaarheid 7
  • ideaal voor de hobbybakker

Het geheim van een verteerbaar brood

Rudolf Steiner gaf rond 1920 een aanzet voor het ‘ideale brood’. Het zou een brood zijn dat de mens voedt en hem niet belast. Een brood vol leven en een weldaad voor het organisme. Het geheim van dit brood was een desem op basis van honing en zout. De Duitse bakker en antroposoof Hugo Erbe ontwikkelde op basis van de impulsen van Rudolf Steiner het Sekowa bakferment.

Melkzuur ‘rijsmiddel’

Het proces met het Sekowa bakferment kan je vergelijken met een zuurdesem, alleen overheersen de melkzuren over de azijnzuren. Het brood is daardoor milder van smaak. Een melkzure fermentatie is altijd gunstiger voor het organisme dan een azijnzure fermentatie. Door de langere rijptijd vindt er een autolyse plaats. Het graan ontsluit, het fytinezuur wordt afgebroken en de gluten worden beter verteerbaar. Een brood gebakken met het Sekowa bakferment is daarom veel gunstiger voor de darmen en spijsvertering. Vooral bij volkoren broden is dit langzame proces belangrijk om een levend, verteerbaar brood te bakken.

Samenstelling

Het bakferment is samengesteld op basis van hoogwaardige bloesemhoning, biologische erwten, tarwe en maïs. Door de  natuurlijke fermenten en gisten uit de nectar van planten en bloemen wordt het graan op een goede manier ontsloten.

De mooiste vrijetijdsbesteding
Ken je het gelukzalige moment wanneer je vers, zelfgebakken desembrood de oven uitschuift en de geur die vervolgens de keuken vult? Het vraagt een beetje planning en in het begin wat gewenning maar eens je met SEKOWA kan bakken wordt het beslist je mooiste vrijetijdsbesteding als hobbybakker. Daarbij profiteert de hele familie van een gezond brood die hun lichamen voedt en niet alleen vult. Benieuwd hoe het in zijn werk gaat? Raadpleeg onze recepten.