Preloader Icon

Leven en werk van Hildegard vonBingen met kookdemonstraties

520.00

 

Prijs & info: de vermelde prijs is per reeks van 8 lessen, inclusief BTW, syllabus, proevers uit de Hildegard-keuken.

1 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Hugo Cornelissen geeft bij De Natuurkeuken acht boeiende voordrachten over het leven en werk van de Duitse kloosterabdis Hildegard von Bingen. 

Hildegard was een bijzondere en veelzijdige dame, die door haar speciale talenten en door visionaire, goddelijke contacten een grote bijdrage heeft geleverd aan de gezondheid van iedereen die wilde openstaan voor haar wijsheid vanaf de twaalfde tot in de éénentwintigste eeuw. Wereldwijd groeit de belangstelling voor haar verwezenlijkingen met poëzie en muziekkunst, kosmologie en wetenschappen, geneeskunde en middeleeuwse mystiek. 

Tijdens de voordracht wordt een schets gegeven van het leven van Hildegard als benedictines van de twaalfde eeuw en haar medische en spirituele werken. Ruime aandacht gaat naar haar adviezen voor voeding (geen dieet!) en leefstijl die ons in de huidige tijd enorme diensten kunnen bewijzen voor een gezond en zo gelukkig mogelijk leven naar geest en lichaam. We bereiden en eten tijdens elke les enkele gerechten, volgens de adviezen van Hildegard.

Haar medische en spirituele werken worden toegelicht. We maken kennis met kunstige miniaturen van die tijd en toepassing van edelstenen. We beluisteren haar muziek en kunnen concluderen dat Hildegard ook van onze tijd is.

Er kan tijdens de pauze genoten worden van drankjes en hapjes uit de Hildegard keuken, gedemonstreerd door Sigrid Dewaele, met de favorieten van Hildegard zoals spelt, venkel, galgant, bertram, …