Preloader Icon

Webshop 

In de webshop vind je producten die bijdragen aan een natuurlijke levenswijze en zelfzorg. In de natuurkeuken en antroposofische voeding zijn graanmolens onmisbaar. De oude huismiddelen wikkels en kompressen zijn dan weer onmisbaar in de huisapotheek. En met de pickle potten maak je in een handomdraai een knapperig probioticum. Tot slot vind je een selectie aan kruidenboekenantroposofische en esoterische boeken want De Natuurkeuken inspireert je graag.

Karmische readings 

Ontdek via een karmische reading je zieletekening die de levensopgaven of karmische opgaven, verworvenheden, eenzijdigheden, karmische patronen en de rode draad in je leven ontsluiert. Het belicht schaduwkanten en je begrijpt beter waarom het vorige leven nog steeds een invloed heeft op het huidige leven. Dankzij waardevolle tips en advies ga je zelf aan de slag om je eenzijdigheden uit het vorige leven te transformeren naar een hoopvolle toekomst, in overeenstemming met je levensmissie.

Pickle potten

​Met een pickle pers beschik  je snel over melkzuur- gefermenteerde groenten. Melkzure bacteriën zijn van nature aanwezig in kwaliteits-groenten. Je activeert de groei van deze goede bacteriën door zeezout toe te voegen. Gebruik eventueel nog een starter als extra boost om de fermentatie sneller op gang te brengen (Kanne brooddrank, wei, molkosan, …). Fermenteer vooral hardere groenten zoals kolen, wortelen, radijzen, daikon, venkel, … 

De krachtige pluspunten van fermentatie:
– probioticum voor de darmflora
– verhoogt de immuniteit
– vit. C verhoogt
– ontslakkend
– betere vetverbranding
– stimuleert de stofwisseling
– beter verteerbaar dan rauwkost (de groenten zijn meer ‘gegaard’)
– eindeloze variatie voor salades, bijgerechten, …
– heerlijk !

Graanmolens en graanvlokkers

Een graanmolen is onmisbaar in de natuurkeuken. In een handomdraai beschik je over een portie vers meel voor brood, koekjes, gebak, saus- en soepbindingen. Ook voor wie glutenvrij eet, is een graanmolen bijzonder interessant. Gierst-, boekweit-, quinoa- en rijstmeel maal je uit de volle korrels, die trouwens veel beter bewaren. Zo hoef je geen eindeloze voorraad aan allerlei melen in huis te hebben. Voor de hobbybakker met een liefde voor desembroden, is versgemalen meel uit biodynamische granen levendiger en krachtiger, van het opzetten van een moederdeeg tot het voeden van het voor- en hoofddeeg. Onze graanmolens zijn van hoge kwaliteit en zijn afkomstig uit Oostenrijk (Waldner) of Duitsland (Schnitzer). Laat je naast de electrische molens verrassen door de handmolens en vlokkers.

Boeken

Op mijn levenspad zijn boeken altijd heel belangrijk geweest. Ze verhogen het bewustzijn, inspireren op het juiste tijdstip en zijn een bron van troost in crisismomenten. Vooral de antroposofie bood een stevige basis voor verdere geestelijke ontwikkeling. Het is als een wetenschap op ziels-geestelijk niveau die we op school moesten ontberen. Er is geen enkel andere filosofie die meer vakgebieden omhelst als de antroposofie. Het geeft inspiratie op vlak van landbouw, pedagogie, voeding, geneeskunde, sterrenkunde, …
Voor wie de voordrachten van Rudolf Steiner wat te zwaar vindt, kan genieten van andere auteurs die de antroposofie op een meer hapbare manier brengen zoals Hans Stolp, Wijnand Mees en vele anderen.
Daarnaast vind je in het aanbod aanbevolen boeken rond sjamanisme, esoterie, kruidengeneeskunde, moestuin en voeding.
Voor kinderen prijs ik natuurlijk graag mijn eigen boeken aan. Een boodschap brengen via het verhaal is door de eeuwen heen altijd heel belangrijk geweest.

Mijn boeken

Een aantal van de talrijke recepten uit de cursussen verwerkte ik in kinderboeken. De recepten zijn verweven in leuke en spannendeverhalen waardoor niet alleen de fantasie maar ook de smaakpapillen geprikkeld worden. Samen met de ouders kunnen de gezonde gerechten uit de natuurvoeding bereid worden. 

 

Sekowa bakferment

Het proces met het Sekowa bakferment kan je vergelijken met een zuurdesem, alleen overheersen de melkzuren over de azijnzuren. Het brood is daardoor milder van smaak. Een melkzure fermentatie is altijd gunstiger voor het organisme dan een azijnzure fermentatie. Door de langere rijptijd vindt er een autolyse plaats. Het graan ontsluit, het fytinezuur wordt afgebroken en de gluten worden beter verteerbaar. Een brood gebakken met het Sekowa bakferment is daarom veel gunstiger voor de darmen en spijsvertering. Vooral bij volkoren broden is dit langzame proces belangrijk om een levend, verteerbaar brood te bakken. 

Wikkels en kompressen

Misschien herinner je je nog het kaarsvetkompres van je grootmoeder? Ze gebruikte het bij luchtwegenproblemen en hoest. Ooit behoorden wikkels en kompressen tot de belangrijkste huismiddelen bij ziekte en kwalen. In Duitsland en Zwitserland worden de wikkels en kompressen nog dagelijks in antroposofische ziekenhuizen toegepast. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief