Volkoren speltbroodjes met sesam
s’ Avonds
200 g Demeter spelt volle korrel, fijn gemalen in de graanmolen, of Demeter volkoren speltmeel
1 el Sekowa Grundansatz (moederferment)
s’ Morgens
300 g Demeter spelt volle korrel, fijngemalen in de graanmolen, of Demeter volkoren speltmeel
100 g Demeter havervlokken
30 g sesamzaad
1 dl (plantaardige) melk, goed warm
1 el olijfolie
1 tl zout
Bereiding s’ Morgens
– Kneed kort en doe terug in een kom. Laat 2-3 uur verder fermenteren opnieuw bedekt met een
– Dan nogmaals licht doorkneden, broodjes vormen (ongeveer een 16-tal) en op een ingevet
– Ze met wat water besprenkelen en met sesamzaad bestrooien.
– Bedek de broodjes met een vochtige doek en laat nog eens 1-2 uur ‘rijzen’.
– Bakken in het midden van de oven op 180°C gedurende 30-40 minuten.