Preloader Icon

Volkoren speltbroodjes met sesam

Volkoren speltbroodjes maken met sesam.
Ingrediënten – 16 broodjes

s’ Avonds

200 g Demeter spelt volle korrel, fijn gemalen in de graanmolen, of Demeter volkoren speltmeel

1 el Sekowa Grundansatz (moederferment)

s’ Morgens

300 g Demeter spelt volle korrel, fijngemalen in de graanmolen, of Demeter volkoren speltmeel

100 g Demeter havervlokken

30 g sesamzaad

1 dl (plantaardige) melk, goed warm

1 el olijfolie

1 tl zout

Bereiding s’ Avonds
Alles met handwarm water tot een brei verroeren in een mengkom.
– In een kom bedekt met een vochtige doek en vershoudfolie een nacht laten fermenteren.

Bereiding s’ Morgens

Vermeng al deze ingrediënten met het voordeeg van de avond ervoor.
– 
Kneed kort en doe terug in een kom. Laat 2-3 uur verder fermenteren opnieuw bedekt met een  
   vochtige doek en vershoudfolie.
– 
Dan nogmaals licht doorkneden, broodjes vormen (ongeveer een 16-tal) en op een ingevet  
   bakblik leggen.
– 
Ze met wat water besprenkelen en met sesamzaad bestrooien.
– 
Bedek de broodjes met een vochtige doek en laat nog eens 1-2 uur ‘rijzen’.
– 
Bakken in het midden van de oven op 180°C gedurende 30-40 minuten.