Spruiten zoetzuur
500 g spruiten
150 g ananas
2 middelgrote wortelen, in sliertjes
1 stengel witte selder, in stukjes
1 ui, fijn gesnipperd
2 el tomatenpuree
3 el rijstazijn of genmai su
2 el kokosbloesemsuiker
25 g arrowroot
1 el kokosolie of 2 el thee
– Blancheer de spruiten 2 minuten (in kokend, gezouten water).
– Verhit de kokosolie in een wok.
– Doe eerst de versnipperde ui, selder en wortelsliertjes in het hete vet en roer goed om.
– Voeg de spruiten toe.
– Laat 3 minuten al wokkend bakken.
– Voeg de ananas toe en de rijstazijn.
– Voeg de kokosbloesemsuiker toe.
– Voeg de tomatenpuree toe.
– Blijf goed roeren.
– Kruid af met peper en zout.
– Los de arrowroot op in een beetje water en giet het bij de massa. Laat binden.