Preloader Icon

Spruiten zoetzuur

Spruiten zijn vaak geen favoriet in de keuken. Dikwijls worden ze vrij saai op tafel gezet zonder veel creativiteit.
In dit recept halen we spruiten uit de aardse zwaarte en maken we ze wat lichter en yinner met een vleugje zoet en zuur.
Daardoor wordt de groente beter verteerbaar. Een groente van bij ons met een Oosterse toets.
Ingrediënten voor 4-5 personen

500 g spruiten

150 g ananas

2 middelgrote wortelen, in sliertjes 

1 stengel witte selder, in stukjes

ui, fijn gesnipperd

2 el tomatenpuree

3 el rijstazijn of genmai su

2 el kokosbloesemsuiker

25 g arrowroot

1 el kokosolie of 2 el thee

Bereiding

– Blancheer de spruiten 2 minuten (in kokend, gezouten water).

– Verhit de kokosolie in een wok.
– Doe eerst de versnipperde ui, selder en wortelsliertjes in het hete vet en roer goed om.
Voeg de spruiten toe.
– Laat 3 minuten al wokkend bakken.
– Voeg de ananas toe en de rijstazijn.
– Voeg de kokosbloesemsuiker toe.
– Voeg de tomatenpuree toe.
– Blijf goed roeren.
– Kruid af met peper en zout.
– Los de arrowroot op in een beetje water en giet het bij de massa. Laat binden.