Preloader Icon

Smeuïge tahinsaus

Deze saus is een goede eiwitbron om je vegane maaltijd aan te vullen. Het past bij gierst, couscous, quinoa, linzenburgers, falafels, seitanburgers, … of op gestoomde of gekookte groenten. Zo smaakt het heerlijk bij gestoomde broccoli of worteltjes. Het past perfect in de Arabische of Marokkaanse keuken. De flexitariër zal van van deze saus genieten bij lamsvlees. Gebruik de biodynamische tahin voor extra levenskracht.  
Ingrediënten voor 4-6 personen

100 ml tahin

50 ml water

50 ml yoghurt of haverroom

1 el ume azijn of genmai su azijn

Eventueel 1 teentje knoflook, geplet

1 tl umeboshi pasta

1 el rijststroop

Een vleugje citroenrasp en -sap

Bereiding

– Vermeng alle ingrediënten tot een gladde saus.
– Indien de consistentie te dik is, voeg dan extra water of yoghurt toe.

Tahin of sesampasta is samengesteld uit geroosterde en gemalen sesamzaadjes. Sesam is gekend voor zijn hoge voedingswaarde: het is bron van eiwit, rijk aan vezels, bevat een hoog gehalte aan fosfor, calcium, magnesium, Ijzer, is ook rijk aan selenium en bron van kalium.