Roggevlokkenpap
Een versterkend begin van de dag!
1 kop haver-, spelt-, gerst- of roggevlokken
2 à 3 koppen water
3 el rozijnen
2 el sesamzaadjes
1 snuifje zout
1 cm verse gember
– Zet de vlokken met het water min 30 min in de week (een ganse nacht mag ook).
– Voeg de overige ingrediënten toe en breng zachtjes aan de kook.
– Kook 30 min zonder deksel op een laag vuur (de verhouding water is hoog zodat het zonder
deksel kan en we een mooie pap krijgen).
– Laat de pap 30 min nawellen. Je krijgt dan een mooie romige pap. Wat je over hebt kan je in een
schone glazen pot 3-5 dagen in de koelkast bewaren.
Serveer de pap met natuurlijke zoetmiddelen naar smaak: rijststroop, gerstemoutstroop,
ahornsiroop of appeldiksap
Serveer daarnaast ook met een schepje yoghurt, kwark of zure room.
Opmerking:
– Abrikozen, dadels, pruimen, gojibessen etc
– Zonnepitten, maanzaad, amandelen, hazelnoten , …
– Hartige versie met geraspte wortel en appel