Preloader Icon

Roggevlokkenpap

De ontbijtklassieker. maar deze keer met Demeter roggevlokken. 
Een versterkend begin van de dag! 
Ingrediënten voor 4-5 personen

1 kop haver-, spelt-, gerst- of roggevlokken

2 à 3 koppen water

3 el rozijnen

2 el sesamzaadjes

1 snuifje zout

1 cm verse gember

Bereiding

Zet de vlokken met het water min 30 min in de week (een ganse nacht mag ook).
– Voeg de overige ingrediënten toe en breng zachtjes aan de kook.
– Kook 30 min zonder deksel op een laag vuur (de verhouding water is hoog zodat het zonder
   deksel kan en we een mooie pap krijgen).
– Laat de pap 30 min nawellen. Je krijgt dan een mooie romige pap. Wat je over hebt kan je in een
   schone glazen pot 3-5 dagen in de koelkast bewaren.

Serveer de pap met natuurlijke zoetmiddelen naar smaak: rijststroop, gerstemoutstroop,
ahornsiroop of appeldiksap
Serveer daarnaast ook met een schepje yoghurt, kwark of zure room.
Opmerking:
– Abrikozen, dadels, pruimen, gojibessen etc
– Zonnepitten, maanzaad, amandelen, hazelnoten , …
– Hartige versie met geraspte wortel en appel