Preloader Icon

Rode kool pickle

Met de pickle pers maak je in een handomdraai je eigen probiotica. Ideale groenten zijn de hardere groentesoorten zoals kolen, venkel, radijs, wortel, … Met wat zout en/of een starter zoals zuurkoolsap of brooddrank komt je pickle bij kamertemperatuur zo op gang. Resultaat: knapperige gepickle groenten die bijdragen aan een gezonde darmflora.
Ingrediënten voor 4-5 personen

1/4 rode kool

3 el brooddrank

2 el appel-, cassis- of rode vruchtendiksap

2 tl zout

Bereiding

– Schaaf de kool flinterdun (met mandoline, rasp of keukenrobot).
– Meng dit met de brooddrank, diksap en zout.
– Zet dit 6 uur onder druk van het schroefdeksel in de pickle pot.
– De kool moet zacht zijn maar toch nog wat bite hebben.
– Laat het overtollige vocht afdruipen voor het serveren.
– Maak eventueel nog extra dressing door het diksap te vermengen met sesamolie en
   wat citroensap.