Recepten met peulvruchten
Megadarra, linzen met rijst en uien
Een populair gerecht uit Egypte en het Midden-Oosten dat zowel koud als warm smaakt en wordt opgediend met koele yoghurt. Voor meer levenskracht en voedingswaarde gebruik je groene linzen en volle basmatirijst uit biologisch-dynamische teelt.
Zwarte linzensalade met noripoeder
Een heerlijke salade op basis van biologisch-dynamische zwarte linzen, verrassend op smaak gebracht met noripoeder, shoyu en geroosterde sesamolie. De paprika zorgt voor de kleur. Een vleugje Japan in de keuken!
Iranese geroosterde kikkererwten met noten (Ajil)
Een heerlijke versnappering, borrelhapje of strooisel voor over salades. Best voedzaam door de eiwitten, vetten en mineralen. In Iran is het een typsich gerecht bij het Perzische nieuwejaar (21 maart). Maak er een zoete versie van door gedroogde vruchten toe te voegen zoals biologisch-dynamische pruimen.
Groentenstoofpotje met gedroogde abrikozen en kikkererwten
Voedzaam groentenstoofpotje met biodynamische abrikozen en biodynamische kikkererwten. Dankzij de plantaardige eiwitbron is dit een handig snel-klaar-gerechtje in de vegane keuken. Enkele nog een beetje graan en smullen; rijst, couscous en gierst passen prima.