Preloader Icon

Recepten met groenten

Groentevulling met speltvlokken

Deze lekkere vulling kan je met alle graanvlokken maken. Het is ideaal om groenten te vullen zoals geblancheerde koolbladeren, warmoesblad, gekookte en uitgeholde courgettes of koolrabi’s, paprika’s of tomaten, …. Serveer de gevulde groente met een saus.

new

Groentenstoofpotje met gedroogde abrikozen en kikkererwten

Voedzaam groentenstoofpotje met biodynamische abrikozen en biodynamische kikkererwten. Dankzij de plantaardige eiwitbron is dit een handig snel-klaar-gerechtje in de vegane keuken. Enkel nog een beetje graan en smullen; rijst, couscous en gierst passen prima.

Groentevulling met gerstvlokken

Deze lekkere vulling kan je met alle graanvlokken maken. Het is ideaal om groenten te vullen zoals geblancheerde koolbladeren, warmoesblad, gekookte en uitgeholde courgettes of koolrabi’s, paprika’s of tomaten, …. Serveer de gevulde groente met een saus.

Spruiten in zoetzuur

Spruiten zijn vaak geen favoriet in de keuken. Dikwijls worden ze vrij saai op tafel gezet zonder veel creativiteit.
In dit recept halen we spruiten uit de aardse zwaarte en maken we ze wat lichter en yinner met een vleugje zoet en zuur.
Daardoor wordt de groente beter verteerbaar. Een groente van bij ons met een Oosterse toets.

Koolrabi met pompoen

Soms weet je niet precies hoe koolrabi te bereiden. Rauw geraspt en op smaak gebracht met peper en kruidenzout is alvast een voltreffer.
Maar ook warm smaakt koolrabi lekker, zoals in deze combinatie met pompoen. De pompoen valt uit elkaar en zorgt voor een smeuïge saus waarin de stukjes koolrabi wonderwel passen. Een heerlijk verrassend groentegerecht!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief