Preloader Icon

Recepten voor broodbeleg

Humusmix met biodynamische tahin

Als dipsaus, mezze, broodbeleg of bijgerecht. Humus op basis van biodynamische kikkererwten en biodynamische tahin is een bijzondere voedzame pasta die de vegetarische of vegane maaltijd volwaardig maakt. En niet onbelangrijk … je maakt het in een handomdraai.

Humus met groosterde rode bieten

Probeer eens een humus gecombineerd met geroosterde rode biet!
Op smaak gebracht met venkel- en karwijzaad geniet je van een zeer aromatisch, hartig en volwaardig broodbeleg.

Gemberboter

Het is een kleine moeite om boter op te pimpen en het resultaat oogt meteen culinair.
Je kan boter verrijken met bijvoorbeeld olijven, dadels of gember en honing.
Serveer deze heerlijke boter bij een artisanaal of zelfgebakken desembrood of op soldaatjes bij soep.

 

Pastinaakbeleg met zongedroogde tomaten

Pastinaak wordt soms de ‘vergeten groenten’ genoemd omdat ze lang niet meer werden klaargemaakt. Het is een wintergroente die lang bewaard kan worden. Pastinaak leent zich perfect tot een lekker hapje, een soepje, een slaatje, of als smaakmaker in het hoofdgerecht. 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief