Quinoasalade met hazelnoten
150 g quinoa
1 l water
50 g hazelnoten
½ venkel
1 kleine wortel
100 g veldsla
3 el (zwart) sesamzaad
1 sinaasappel
1 dl olijfolie of sesamolie
2 el appelazijn of andere zure component
2 el appeldiksap (of andere zoete component)
2 el mosterd
2 el kappertjes
– Kook de quinoa in max 10 min gaar. Giet af door een zeef, spoel eventueel na en laat afkoelen.
– Rooster de hazelnoten kort in een droge pan op hoog vuur en hak ze daarna grof.
– Rooster het sesamzaad in een droge pan tot het gaat geuren.
– Was de veldsla.
– Pers de sinaasappel uit. Klop een dressing van sinaassap, olie, azijn, peper, zout, diksap
en mosterd.
– Meng de dressing met de quinoa en laat dit min 10 min of langer trekken.
– Meng tenslotte alle ingrediënten tot een salade.
Ø gluten