Preloader Icon

Quinoasalade met hazelnoten

Quinoasalade met hazelnoten.
Ingrediënten voor 4 personen

150 g quinoa

1 l water

50 g hazelnoten

½ venkel

1 kleine wortel

100 g veldsla

3 el (zwart) sesamzaad

1 sinaasappel

1 dl olijfolie of sesamolie

2 el appelazijn of andere zure component

2 el appeldiksap (of andere zoete component)

2 el mosterd

2 el kappertjes

Bereiding

– Kook de quinoa in max 10 min gaar. Giet af door een zeef, spoel eventueel na en laat afkoelen.
– Rooster de hazelnoten kort in een droge pan op hoog vuur en hak ze daarna grof.
– Rooster het sesamzaad in een droge pan tot het gaat geuren.
– Was de veldsla.
– Pers de sinaasappel uit. Klop een dressing van sinaassap, olie, azijn, peper, zout, diksap
   en mosterd.
– Meng de dressing met de quinoa en laat dit min 10 min of langer trekken.
– Meng tenslotte alle ingrediënten tot een salade.

Ø gluten