Preloader Icon

Polentapizza

Polentapizza met 0 gluten!
Ingrediënten voor een grote pizza voor 4 personen

Pizza

180 g polenta (maïsgriesmeel)

750 ml groentebouillon

1 laurierblaadje

Zout

Olijfolie of geklaarde boter

Beleg

Schijfjes courgette (kort gebakken)

Champignons

Gesmolten spinazie 

Tomatenschijfjes

Olijven

 Artisjokken

Paprika

Mogelijke kruiden

Pizzakruiden

Pizzakruiden

Gedroogde tijm en rozemarijn

Provencekruiden.

Kazen

Taleggio

Geraspte pecorino

Emmenta

 Comté

Gruyère

 Andere geiten- of schapenkaas

Parmezaan

Mascarpone

Eventeel blauwe schimmelkaas

Bereiding

– Breng de bouillon met het laurierblad aan de kook.
– Voeg voorzichtig de polenta toe en roer voortdurend  zodat er geen klonters ontstaan.
– Roer min 3 min goed door.
– Zet de pan van het vuur en zet het deksel erop om nog enkele minuten te laten nawellen.
– 
Stort de polenta uit op een bakblik, ovenschotel of verdeel over twee pizzaborden.
– Strijk de polenta een
vingerdik uit.
– Beleg naar wens, besprenkel met wat olie of geklaarde boter en bestrooi met kaas en gedroogde
   kruiden.
– Bak ca 10 – 15 min in de oven.

Variatie

Je kan uit de pizza met een vormpje rondjes uitsteken en deze individueel beleggen met bijv een schijfje tomaat en een sneetje kaas . Je kan de polentarondjes ook niet beleggen en gewoon serveren met een (champignon)sausje.