Polentapizza
Pizza
180 g polenta (maïsgriesmeel)
750 ml groentebouillon
1 laurierblaadje
Zout
Olijfolie of geklaarde boter
Beleg
Schijfjes courgette (kort gebakken)
Champignons
Gesmolten spinazie
Tomatenschijfjes
Olijven
Artisjokken
Paprika
Mogelijke kruiden
Pizzakruiden
Pizzakruiden
Gedroogde tijm en rozemarijn
Provencekruiden.
Kazen
Taleggio
Geraspte pecorino
Emmenta
Comté
Gruyère
Andere geiten- of schapenkaas
Parmezaan
Mascarpone
Eventeel blauwe schimmelkaas
– Breng de bouillon met het laurierblad aan de kook.
– Voeg voorzichtig de polenta toe en roer voortdurend zodat er geen klonters ontstaan.
– Roer min 3 min goed door.
– Zet de pan van het vuur en zet het deksel erop om nog enkele minuten te laten nawellen.
– Stort de polenta uit op een bakblik, ovenschotel of verdeel over twee pizzaborden.
– Strijk de polenta een vingerdik uit.
– Beleg naar wens, besprenkel met wat olie of geklaarde boter en bestrooi met kaas en gedroogde
kruiden.
– Bak ca 10 – 15 min in de oven.
Variatie
Je kan uit de pizza met een vormpje rondjes uitsteken en deze individueel beleggen met bijv een schijfje tomaat en een sneetje kaas . Je kan de polentarondjes ook niet beleggen en gewoon serveren met een (champignon)sausje.