Pittige roggeburgers
Burgers die wat verteringskracht vragen maar heerlijk pittig op smaak gebracht.
Basis
100 g roggevlokken
3,5 dl water
1 tl groentebouillon
Ingrediënten
75 g havervlokken
100 g geraspte kaas
1 el kwark
1 el tomatenpuree
1 teentje knoflook
1 ui, fijngesnipperd
1 el olijfolie
1 tl bonenkruid
1⁄2 tl gemalen korianderzaad
Kruidenzout
Paneermeel
– De rogge tenminste 2-3 u laten weken in het water. Aan de kook brengen met de groentebouillon.
– Ca 15 minuten laten nawellen.
Bereiding burger
– Alle ingrediënten bij de roggebrij voegen en goed mengen. Met de handen ronde koekjes vormen
en in paneermeel wentelen. In de braadpan goudbruin bakken.
Serveer met een pittige saus: mierikswortelsaus, paprikasaus, pitte groentesaus, knoflooksaus, … of met onderstaande ratatouille