Preloader Icon

Pittige roggeburgers

Burgers die wat verteringskracht vragen maar heerlijk pittig op smaak gebracht.

Ingrediënten voor 3-4 personen

Basis

100 g roggevlokken 

3,5 dl water

1 tl groentebouillon

Ingrediënten

75 g havervlokken

100 g geraspte kaas

1 el kwark

 1 el tomatenpuree

1 teentje knoflook

1 ui, fijngesnipperd

1 el olijfolie

1 tl bonenkruid

1⁄2 tl gemalen korianderzaad

Kruidenzout

Paneermeel

Bereiding basis

– De rogge tenminste 2-3 u laten weken in het water. Aan de kook brengen met de groentebouillon.
– Ca 15 minuten laten nawellen.

Bereiding burger

– Alle ingrediënten bij de roggebrij voegen en goed mengen. Met de handen ronde koekjes vormen
   en in paneermeel wentelen. In de braadpan goudbruin bakken.

Serveer met een pittige saus: mierikswortelsaus, paprikasaus, pitte groentesaus, knoflooksaus, … of met onderstaande ratatouille