Preloader Icon

Pastinaaksoep met sinaasappel

Pittige pastinaaksoep met een vleugje sinaasappel.

Ingrediënten voor 6 personen

600 g pastinaak

1 ui

1 sinaasappel

4 eetlepels roomboter of 4 eetlepels olijfolie

1 el korianderpoeder

2 l groentebouillon

1 tl mosterd (of meer naar smaak)

1 el citroensap

Flinke scheut appeldiksap

Bereiding

– Schil de pastinaken en snijd in grove stukken.
– Schil en snipper de ui.
– Rasp de sinaasappel en pers het sap uit.
– Verhit in een soeppan de boter of olijfolie en fruit hier de uit met wat zout en korianderpoeder.
– Voeg pastinaak toe en zoveel groentebouillon tot de groente net onder staat.
   Kook dit gaar en pureer.
– Bepaal de dikte en voeg eventueel nog wat extra bouillon toe.
– Breng op smaak met: sinaasappelsap, -rasp, mosterd, citroensap, ahornsiroop of appeldiksap.
– Voeg eventueel nog wat zout toe.

Serveer hierbij soldaatjes van desembrood bestreken met gemberboter.
Gemberboter:
boter, verse geraspte gember, beetje acaciahoning