Pastinaaksoep met sinaasappel
Pittige pastinaaksoep met een vleugje sinaasappel.
600 g pastinaak
1 ui
1 sinaasappel
4 eetlepels roomboter of 4 eetlepels olijfolie
1 el korianderpoeder
2 l groentebouillon
1 tl mosterd (of meer naar smaak)
1 el citroensap
Flinke scheut appeldiksap
– Schil de pastinaken en snijd in grove stukken.
– Schil en snipper de ui.
– Rasp de sinaasappel en pers het sap uit.
– Verhit in een soeppan de boter of olijfolie en fruit hier de uit met wat zout en korianderpoeder.
– Voeg pastinaak toe en zoveel groentebouillon tot de groente net onder staat.
Kook dit gaar en pureer.
– Bepaal de dikte en voeg eventueel nog wat extra bouillon toe.
– Breng op smaak met: sinaasappelsap, -rasp, mosterd, citroensap, ahornsiroop of appeldiksap.
– Voeg eventueel nog wat zout toe.
Serveer hierbij soldaatjes van desembrood bestreken met gemberboter.
Gemberboter: boter, verse geraspte gember, beetje acaciahoning