Preloader Icon

Pastinaakbeleg met zongedroogde tomaten

Pastinaak wordt soms de ‘vergeten groenten’ genoemd omdat ze lang niet meer werden klaargemaakt. Het is een wintergroente die lang bewaard kan worden. Pastinaak leent zich perfect tot een lekker hapje, een soepje, een slaatje, of als smaakmaker in het hoofdgerecht.
Ingrediënten voor ca. 300 gram

200 g pastinaak

50 g cashewnoten

10 zongedroogde tomaten op olie

Scheutje (haver)room

Peper en zout

Bereiding pastinaak
– Schil de pastinaak en snijd in blokjes
– Kook de pastinaak in 10 minuten gaar. Giet de groente af en bewaar het vocht voor soep.

Bereiding tomaten

– Laat de tomaten in een zeef even uitlekken.
– Verwijder met een mesje het velletje van de tomaten.
– Snijd ze in stukjes.

Bereiding in de blender of keukenrobot

– Doe eerst de cashewnoten in de blender en maal fijn.
– Voeg dan de gare pastinaak, (haver)room en zongedroogde tomaten toe.
– Maal verder fijn tot een smeuïge massa.
– Breng op smaak met peper en zout.