Oosterse soep met rijstvlokken
Een snelle soep met Oosterse smaken. Gebruik biodynamische rijstvlokken i.p.v. noedels en werk af met enkele druppels limoensap.
100 g shitake
1 wortel
¼ Chinese kool
3 el sojascheuten
1 ui
1 stukje gember
1 stengel citroengras
80 g rijstvlokken
1 teentje knoflook
¼ chili peper
1-2 el miso bouillon
1 el Sekowa Demeter bouillon
1 limoen
1,2 liter water
Ev. pijpajuin ter garnering
– Borstel de shitake schoon. Snijd in dikke plakken.
– Schil de wortel en snijd in grove jullienne.
– Kuis de Chinese kool en spoel goed af. Snijd in fijne reepjes.
– Pel de ui en snijd in halve ringen.
– Breng het water met de beide bouillonsoorten aan de kook.
– Voeg de ui, Chinese kool, wortel, sojascheuten en shitake toe.
– Pers er een teentje knoflook in.
– Rasp de gember en voeg toe.