Preloader Icon
De Natuurkeuken

Oosterse soep met rijstvlokken

Een snelle soep met Oosterse smaken. Gebruik biodynamische rijstvlokken i.p.v. noedels en werk af met enkele druppels limoensap.

Ingrediënten

100 g shitake

1 wortel

¼  Chinese kool

3 el sojascheuten

1 ui

1 stukje gember

1 stengel citroengras

80 g rijstvlokken

1 teentje knoflook

¼ chili peper 

1-2 el miso bouillon

1 el Sekowa Demeter bouillon

1 limoen

1,2 liter water

Ev. pijpajuin ter garnering

Bereiding

– Borstel de shitake schoon. Snijd in dikke plakken.
– Schil de wortel en snijd in grove jullienne.
– Kuis de Chinese kool en spoel goed af. Snijd in fijne reepjes.
– Pel de ui en snijd in halve ringen.
– Breng het water met de beide bouillonsoorten aan de kook. 
– Voeg de ui, Chinese kool, wortel, sojascheuten en shitake toe.
– Pers er een teentje knoflook in. 
– Rasp de gember en voeg toe.