Linzertaart
De natuurvoedingsvariant van de Oostenrijkse Linzer Torte.
Deeg
250 g spelt- of tarwebloem
150 g hazelnoten, fijn gemalen
150 g boter
50 g honing
zout, vanille, kaneel, citroenrasp en piment
Vulling
450 g pruimenmoes of –jam
1 eigeel
– Alle ingrediënten voor het deeg tot een soepel geheel kneden. Laat ca. 1 uur rusten.
– Neem 2/3 van het deeg, rol uit en bekleed hiermee een springvorm (randen laag maken).
– Verdeel de pruimenmoes of –jam over het deeg.
– Rol de rest van het deeg uit en snijd er reepjes van.
– De reepjes met een lang pannenkoekmes in een diagonaal traliewerk op de moes of jam leggen.
– Bestrijk met wat eigeel.
– Bak de taart bij 180° C (160°C voor hete lucht) gedurende 30 – 40 min. Haal uit de oven laat
afkoelen.