Preloader Icon

Linzertaart

De natuurvoedingsvariant van de Oostenrijkse Linzer Torte.

Ingrediënten

Deeg

250 g spelt- of tarwebloem

150 g hazelnoten, fijn gemalen

150 g boter

50 g honing

zout, vanille, kaneel, citroenrasp en piment

Vulling

450 g pruimenmoes of –jam

1 eigeel

Bereiding

– Alle ingrediënten voor het deeg tot een soepel geheel kneden.  Laat ca. 1 uur rusten.
– Neem 2/3 van het deeg, rol uit en bekleed hiermee een springvorm (randen laag maken).
– Verdeel de pruimenmoes of –jam over het deeg.
– Rol de rest van het deeg uit en snijd er reepjes van.
– De reepjes met een lang pannenkoekmes in een diagonaal traliewerk op de moes of jam leggen.
– Bestrijk met wat eigeel.
– Bak de taart bij 180° C (160°C voor hete lucht) gedurende 30 – 40 min. Haal uit de oven laat 
   afkoelen.