Kruidenbereidingen het jaar rond
Bereidingen en beperkte theorie
Zoals we koken op het ritme van de seizoen, kunnen we ook kruidenbereidingen maken doorheen het jaar. We oogsten zoveel mogelijk direct uit de natuur en verwerken de kostbare schatten tot tinctuur, zalf, crème, siroop, oxymel, maceraatolie, … Vroeg in de lente ontluiken de reinigende planten, dan volgen de meidoorn, de linde, de ‘zonnekruiden’ zoals kamille en st janskruid en andere zomerbloeiers. In de late zomer maken we natuurlijk de waardevolle vliersiroop en eindigen we met de medicinale herfstplanten. Door hiervoor elke maand een halve zaterdag uit te trekken, volg je de bereidingen op de voet, van tinctuur tot maceraatolie zodat je het ritme ook jaarlijks thuis kan volgen. Doorheen de lessen is er beperkte theorie waarbij kruiden per stelsel worden besproken. Je ontdekt bijvoorbeeld welke kruiden het spijsverteringsstel of ademhalingsstelsel ondersteunen. Deze reeks is vooral praktisch gericht enl geschikt voor wie de mini-herboristencursussen heeft gevolgd aangezien een basiskennis aan te raden is.
Overzicht activiteiten
Georganiseerd door
De Natuurkeuken
Contactpersoon
Sigrid Dewaele
Datum
Geen nieuwe data.
Prijs
340 euro/reeks, inclusief BTW, materiaal (uitz. alcohol), recepten, thee & versnappering
Locatie
De Natuurkeuken
Omer Wattezstraat 11
9688 Schorisse
Aantal plaatsen
Max. 8