Preloader Icon

Kosmische ontwikkeling & het geheim van de granen

Online live via ZOOM

Vanuit de wetenschap kennen we enkel het natuurkundig ontstaan van ons planetenstelsel, maar volgens Rudolf Steiner was het vooral het werk van hoge geestelijke wezens. Tijdens deze lezing wordt de geestelijke ontwikkeling van de kosmos geschetst, van de Oersaturnus tot de Oermaan. Je ontdekt hoe de mens in aanleg in dit Grote Kosmische Plan tevoorschijn komt en hoe hij zich verder ontwikkelt, van zijn fysieke lichaam, etherische lichaam, astrale lichaam tot het huidige IK. We reizen door de Lemurische tijd waarin belangrijke kosmische ontwikkelingen plaatsvonden, die hun invloed hadden op de mens van de Na-Atlantische cultuurperiodes: de Indische periode met de Veda’s, de Perzische periode en de Egyptische/Chaldeeuwse/Assyrische periode. Na Lemurië volgt De Atlantische periode met de verdere ontwikkeling van de menselijke gestalte en het waak-bewustzijn. We werpen een blik op het belangrijke verband tussen Egypte en onze huidige cultuurperiode en kijken al even vooruit naar de toekomstige cultuurperioden, tot het einde van onze ontwikkeling op aarde. 

In dit Grote Kosmisch Plan is er geen enkele andere voeding die de mens in zijn ontwikkeling ondersteunde dan de granen. De voeding en in het bijzonder het graan ontwikkelde mee, van melkvoeding in de Indische tijd tot de huidige vaste en harde graankorrel. Het was geen toeval dat Zarathoestra in de Perzische periode de aanzet gaf tot het ontwikkelen van het graan uit wilde grassen, dat de Egyptenaren erin slaagden om het graan met de kosmos te verbinden aan de hand van de lange baarden en Christus het als ‘zijn lichaam’ symboliseerde.

 

Overzicht activiteiten

Georganiseerd door
De Natuurkeuken

Contactpersoon
Sigrid Dewaele

Datum
Donderdagavond 8/2/2024, van 19u30 tot 21u30

Prijs & info
40 euro inclusief BTW en digitale cursus.

Enkele dagen voor aanvang van de lezing ontvang je de ZOOM-link en digitale cursus. Nadien ontvang je de terugkijklink die een maand geldig blijft. 

Locatie
Online live via ZOOM

Aantal plaatsen
n.v.t.