Preloader Icon

Koolrabi met pompoen

Soms weet je niet precies hoe koolrabi te bereiden. Rauw geraspt en op smaak gebracht met peper en kruidenzout is alvast een voltreffer. 
Maar ook warm smaakt koolrabi lekker, zoals in deze combinatie met pompoen. De pompoen valt uit elkaar en zorgt voor een smeuïge saus waarin de stukjes koolrabi wonderwel passen. Een heerlijk verrassend groentegerecht!
Ingrediënten voor 4-5 personen

Ca 500 g koolrabi

Ca 200 g pompoen

Wat water

1 mespuntje zout

(geklaarde)boter of (haver)room of zure room

Ev. vers of gedroogde muntblad of tijm

Bereiding

– Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm.
– Snijd de pompoen in dunne schijfjes.
Breng in een niet te wijde pan een bodempje water aan de kook en doe hierin de koolrabi.
– Leg de pompoen bovenop.
– Breng alles aan de kook.
– Controleer af en toe of er nog water bij moet.
– De pompoen moet in de stoom gaar worden.
– Roer alles flink door elkaar. De pompoen valt dan uiteen tot moes. Roer de boter of room erdoor. 

Variatie: gebruik boerenkool in plaats van koolrabi en kruid met curry en kruidenzout