Iranese geroosterde kikkererwten met
noten (Ajil)
Als gezond omega 3 mengsel als versnapering, borrelhapje of strooisel voor salades.
200 g gare kikkererwten van Demeter-kwaliteit
200 g gemengde noten en pitten: blanke amandelen, walnoten, pompoen-, pijnboom-, biologisch-dynamische zonnebloempitten
Smaakmakers: kruiden zout en kerriepoeder
Ev. biologisch-dynamische pruimen voor een zoete versie
– Doe de kikkererwten, noten en pitten in een pan.
– Voeg citroensap toe en overgiet met water tot ze net onderstaan.
– Laat max. 5-6 min zachtjes koken.
– Giet af en spreid het mengsel uit op een bakplaat en rooster het 20-25 min op 180°.
– Strooi er wat kerriepoeder over en vermeng licht met de handen .
– Gebruik beter geen bakpapier want dan worden de noten & zaden minder krokant.
– Zet de ovendeur op een kiertje zodat het vocht kan verdampen.
– Schud om verbranden te voorkomen.
– Bestrooi met kruidenzout.
– Gebruik op salades, …