Preloader Icon

Het leven van Rudolf Steiner

Lezing online live via ZOOM

Het is bijna honderd jaar geleden dat Rudolf Steiner overleed. Hij wordt gezien als de grootste helderziende ooit. Zijn leven was heel intens en hij werd niet altijd begrepen. Zijn ontluikende helderziendheid moest hij op jonge leeftijd verborgen houden omdat het in die tijd nog een groot taboe was. Echter hebben zijn schouwingen van het geestelijke geleid tot een wetenschap, een geesteswetenschap, die voor de huidige mens met wortels in het materiële en het wetenschappelijke, van onschatbare waarde kan zijn bij zijn teruggekeerde interesse en ontluikende toenadering tot de geestelijke wereld. De antroposofie laat ons de geest doorheen de materie zien en schept een gefundeerde basis voor het vergeestelijken van onze cultuur, de landbouw, de geneeskunde, de pedagogie en zoveel meer. Daardoor kan hij terecht worden beschouwd als de stichter van een nieuwe cultuur. 

Tijdens deze lezing vertel ik over het leven van Rudolf Steiner, zijn kindertijd, de mentors op zijn pad, zijn worstelingen, zijn grote beleving van het Golgotha-mysterie, de vele initiatieven die hij in de wereld heeft gezet, het Goetheanum, zijn onovertreffelijke inzet en tevens zijn grote verdriet, waaraan hij deels overleden is. 

ZOOM-link & cursus: na je online inschrijving ontvang je de ZOOM-link

Overzicht activiteiten

Georganiseerd door
De Natuurkeuken

Contactpersoon
Sigrid Dewaele

Datum
Donderdagavond 7/11/24, van 19u30 tot 21u30

Prijs & info
30 euro inclusief BTW. 

Enkele dagen voor aanvang van de lezing ontvang je de ZOOM-link. Nadien ontvang je de terugkijklink die een maand geldig blijft. 

Locatie
Online live via ZOOM

Aantal plaatsen
n.v.t.