Preloader Icon

Havervlokkenpap

Romige havervlokkenpap met rozijnen, sesamzaadjes en gember.
Ingrediënten voor 4-5 personen

1 kop havervlokken

4 koppen water

3 el rozijnen

2 el sesamzaadjes

1 snuifje zout

1 cm verse gember

Bereiding

Zet de vlokken met het water min 30 min in de week (een ganse nacht mag ook).
– Voeg de overige ingrediënten toe en breng zachtjes aan de kook.
– Kook 30 min zonder deksel op een laag vuur (de verhouding water is hoog zodat het zonder
   deksel kan en we een mooie pap krijgen).
– Laat de pap 30 min nawellen. Je krijgt dan een mooie romige pap. Wat je over hebt  kan je in een
   schone glazen pot 3-5 dagen in de koelkast bewaren.
– Serveer de pap met natuurlijke zoetmiddelen naar smaak: rijststroop, gerstemoutstroop, ahornsiroop
   of appeldiksap
– 
Serveer daarnaast ook met een schepje yoghurt, kwark of zure room.

Opmerking:
– 
Varieer met andere vlokken: gerst, spelt, rogge, maïs boekwet en quinoa
– Abrikozen, dadels, pruimen, gojibessen etc.
– Zonnepitten, maanzaad, amandelen, hazelnoten , …
– Hartige versie met geraspte wortel en appel