Preloader Icon

Haver-zuurkoolsalade

Salade met haver en zuurkool.
Ingrediënten voor 4-5 personen

150 g haver, volle korrel

3 dl water

300 g zuurkool

300 g appel

3 el olijfolie

150 g kwark

½ tl paprika

Kruidenzout

Bereiding

– De haver volle korrel minstens 5 uur of 1 nacht laten weken in water
– Haver in het weekwater in een creuset kookpot of gelijkwaardig aan de kook brengen en met
   deksel 1 uur laten koken. Indien het dreigt aan te branden, wat heet water toevoegen.
– Nog 1 à 2 uur laten nawellen in een hooimadame, een oven van 70°C of de haver in een
   voedingsthermos gieten.
– De haver laten afkoelen
– Zuurkool fijn snijden
– Appel wassen, niet schillen en fijn snijden
– De nagewelde haver vermengen met de zuurkool en appel, olie en kwark.
   Afkruiden met paprikapoeder en kruidenzout.