Preloader Icon

Groentevulling met speltvlokken

Deze lekkere vulling kan je met alle graanvlokken maken. Het is ideaal om groenten te vullen zoals geblancheerde koolbladeren, warmoesblad, gekookte en uitgeholde courgettes of koolrabi’s, paprika’s of tomaten, …. Serveer de gevulde groente met een saus.
Ingrediënten voor 4 personen

1 kop speltvlokken

1 teentje knoflook

8 abrikozen

80 g cashewnoten

1 bosje dille

1 bosje peterselie

2 el komijnpoeder

Sap van 1 citroen

1 grote wortel of 2 kleine

Olijfolie en zout

Bereiding

– Overgiet de vlokken met 1 kop kokend water.
– Laat ze ca 15 min weken.
– Zet ook de abrikozen in warm water te week.
– Rasp de wortel.
– Hak de cashewnoten grof.
– Pers het teentje knoflook uit.
– Stoof de knoflook en geraspte wortel aan in olijfolie.
– Voeg de geraspte wortel toe.
– Voeg geweekte en uitgelekte vlokken toe.
– Hak de geweekte abrikozen fijn en voeg toe aan de vlokken.
– Laat alles ca 10 min stoven en voeg regelmatig het weekvocht van de abrikozen toe als het dreigt
   aan te branden.
– Voeg de noten toe en breng op smaak met het komijnpoeder en citroensap. Hak de dille en
   peterselie fijn en voeg toe.
– Breng op het einde het vlokkenmengsel op smaak met nog wat zout.

Vul hiermee: geblancheerde koolbladeren, gekookte en uitgeholde koolrabi of courgette, tomaten, …