Preloader Icon

Groentevulling met gerstvlokken

Vulling voor groente met gerstvlokken.
Ingrediënten voor 4 personen

1 kop gerstvlokken

1 teentje knoflook

8 abrikozen

80 g cashewnoten

1 bosje dille

1 bosje peterselie

2 el komijnpoeder

Sap van 1 citroen 

1 grote wortel of 2 kleine

Olijfolie en zout

Bereiding vulling

Overgiet de vlokken met 1 kop kokend water. Laat ze ca 15 min weken.
– Zet ook de abrikozen in warm water te week.
– 
Rasp de wortel.
– Hak de cashewnoten grof.
– 
Pers het teentje knoflook uit.
– 
Stoof de knoflook en geraspte wortel aan in olijfolie.
– Voeg de geraspte wortel toe.
– Voeg geweekte en uitgelekte vlokken toe.
– Hak de geweekte abrikozen fijn en voeg toe aan de vlokken.
– Laat alles ca 10 min stoven en voeg regelmatig het weekvocht van de abrikozen toe als het
   dreigt aan te branden.
– Voeg de noten toe en breng op smaak met het komijnpoeder en citroensap.
– 
Hak de dille en peterselie fijn en voeg toe.
– Breng op het einde het vlokkenmengsel op smaak met nog wat zout.

 Vul hiermee: geblancheerde koolbladeren, gekookte en uitgeholde koolrabi of courgette, tomaten,

Ø gluten, indien glutenvrije havervlokken gebruikt wordt. Check de verpakking!