Groentevulling met gerstvlokken
1 kop gerstvlokken
1 teentje knoflook
8 abrikozen
80 g cashewnoten
1 bosje dille
1 bosje peterselie
2 el komijnpoeder
Sap van 1 citroen
1 grote wortel of 2 kleine
Olijfolie en zout
– Overgiet de vlokken met 1 kop kokend water. Laat ze ca 15 min weken.
– Zet ook de abrikozen in warm water te week.
– Rasp de wortel.
– Hak de cashewnoten grof.
– Pers het teentje knoflook uit.
– Stoof de knoflook en geraspte wortel aan in olijfolie.
– Voeg de geraspte wortel toe.
– Voeg geweekte en uitgelekte vlokken toe.
– Hak de geweekte abrikozen fijn en voeg toe aan de vlokken.
– Laat alles ca 10 min stoven en voeg regelmatig het weekvocht van de abrikozen toe als het
dreigt aan te branden.
– Voeg de noten toe en breng op smaak met het komijnpoeder en citroensap.
– Hak de dille en peterselie fijn en voeg toe.
– Breng op het einde het vlokkenmengsel op smaak met nog wat zout.
Vul hiermee: geblancheerde koolbladeren, gekookte en uitgeholde koolrabi of courgette, tomaten,
Ø gluten, indien glutenvrije havervlokken gebruikt wordt. Check de verpakking!