Preloader Icon

Groentenstoofpotje met gedroogde abrikozen en kikkererwten

Voedzaam groentenstoofpotje met biodynamische abrikozen en biodynamische kikkererwten. Dankzij de plantaardige eiwitbron is dit een handig snel-klaar-gerechtje in de vegane keuken. Enkel nog een beetje graan en smullen; rijst, couscous en gierst passen prima.
Ingrediënten

Deeg

150 g speltbloem 

200 g gebuild tarwemeel 

2 tl gedroogde gist

1/2 tl zout

1 1/2 dl water of melk 

50 g roomboter of olie

1  ei 

Vulling

100 g gemengde noten

100 g havervlokken

50 g wortel

50 g bleekselderij

1/2 tl nootmuskaat

1/2 tl piment

1 cm verse gember 

1/2 tl zout

1 el tamari

1 tl paprikapoeder

1/2 dl melk om te bestrijken 

(ei)

Bereiding deeg
– Meng bloem, meel, oersuiker en zout.
– Verhit het water met de roomboter totdat de roomboter gesmolten is.
– Laat dit afkoelen tot 37 º en voeg daar de gist aan toe.
– Meng dit met het meel en voeg het ei toe.
– Kneed 5-7 min, leg in een kom en dek af met een natte theedoek.
– Zet dit op een warme plek zodat het deeg kan rijzen tot 2 x het volume.
– Maak intussen de vulling.

Bereiding vulling

– Rooster de noten.
– Rooster de vlokken.
– Hak de wortel en bleekselderij zeer fijn en druk het vocht eruit door ze in een schone droge
   theedoek uit te knijpen.
– Maal de noten de vlokken fijn (of grof, naar gelang je lekker vindt)
– Meng alle ingrediënten voor de vulling.
– Voeg als de vulling te droog is het ei toe.
– Maak er 12 worstjes van en leg weg.
– Verwarm de over voor op 200º.
– Rol van het deeg 12 lapjes en vul deze met de worstjes.
– Druk de zijkanten goed dicht, bestrijk eventueel met wat water zodat het beter plakt.
– Laat dit 20 min verder rijzen onder een stuk ingevet bakpapier (ivm plakken).
– Bestrijk de broodjes met wat ei of melk.
– Bak de worstenbroodjes gaar in 20 min.