Glutenvrije sinaasappel of citroencrème
Basis
600 ml amandel- of rijstmelk
75 g rijstemeel
2 citroenen of sinaasappels, rasp en sap
50 à 100 ml yoghurt of zure room of haverroom
Ahornsiroop of rijststroop naar smaak
zout
Smaakmakers
vanille
sinaasappelrasp
citroenrasp
– Het meel aanlengen in wat amandel- of rijstdrank of water.
– De overige vloeistof aan de kook brengen en het aangelengde meel onder voortdurend koken
toevoegen en 2 min zachtjes laten koken.
– Zet van de warmtebron af en voeg vanillepoeder, sinaasappel- of citroenrasp en snuif zout toe.
– Laat 30 min nawellen en afkoelen.
– Nadien de consistentie controleren. Deze moet vladikte hebben. Yoghurt of zure room of
haverroom toevoegen. Let op dat het niet te lopend wordt.
– Zoeten met wat ahornsiroop of rijststroop.
– Portioneren en decoreren met wat hazelnoten.