Preloader Icon

Glutenvrije sinaasappel of citroencrème

Citroen- of sinaasappelcrème
Ingrediënten voor 4 personen

Basis

600 ml amandel- of rijstmelk

75 g rijstemeel

2 citroenen of sinaasappels, rasp en sap

50 à 100 ml yoghurt of zure room of haverroom

Ahornsiroop of rijststroop naar smaak

zout

Smaakmakers

vanille

sinaasappelrasp

citroenrasp

Bereiding

– Het meel aanlengen in wat amandel- of rijstdrank of water.
– De overige vloeistof aan de kook brengen en het aangelengde meel onder voortdurend koken    
   toevoegen en 2 min zachtjes laten koken.
– Zet van de warmtebron af en voeg  vanillepoeder, sinaasappel- of citroenrasp en snuif zout toe.
– Laat 30 min nawellen en afkoelen.
– Nadien de consistentie controleren. Deze moet vladikte hebben.  Yoghurt of zure room of  
   haverroom toevoegen. Let op dat het niet te lopend wordt.
– Zoeten met wat ahornsiroop of rijststroop.
– Portioneren en decoreren met wat hazelnoten.