Glutenvrije hazelnootkoekjes
200 g rijstmeel
50 g quinoameel
50 g hazelnoten
1/3 kl wijnsteenbakpoeder
1 dikke mespunt johannesbroodpitmeel
75 g zachte Demeter boter
125 g volle rietsuiker of kokosbloesemsuiker
2 dl lauw water
1/3 kl koekkruiden
Rasp van een halve citroen
– Vermeng de zachte boter met de rietsuiker en roer glad.
– Voeg het lauwe water toe en laat de suiker verder oplossen.
– Voeg de koekkruiden toe alsook de citroenrasp.
– Maal de hazelnoten fijn.
– Vermeng alle droge ingrediënten met elkaar: rijstmeel, quinoameel, gemalen hazelnoten,
wijnsteenbakpoeder en johannesbroodpitmeel.
– Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en vermeng goed.
– Zet het deeg in de koelkast (minstens 1 u) zodat het steviger wordt.
– Verwarm de oven op 180°C.
– Haal het deeg uit de koelkast en bestuif het werkvlak met wat rijstmeel.
– Maak een rol van het deeg en snijd plakken van ca. 1 cm af.
– Leg op een bakpapier op de bakplaat.
– Bak gedurende 15 minuten op 180°C.
– Haal uit de oven en laat afkoelen.