Preloader Icon

Glutenvrije hazelnootkoekjes

Glutenvrije hazelnootkoekjes op basis van rijstmeel en quinoameel.
Ingrediënten voor ca. 25 koekjes

200 g rijstmeel

50 g quinoameel

50 g hazelnoten

1/3 kl wijnsteenbakpoeder

1 dikke mespunt johannesbroodpitmeel

75 g zachte Demeter boter

125 g volle rietsuiker of kokosbloesemsuiker

2 dl lauw water

1/3 kl koekkruiden

Rasp van een halve citroen

Bereiding

– Vermeng de zachte boter met de rietsuiker en roer glad.
– Voeg het lauwe water toe en laat de suiker verder oplossen.
– Voeg de koekkruiden toe alsook de citroenrasp.
– 
Maal de hazelnoten fijn.
– 
Vermeng alle droge ingrediënten met elkaar: rijstmeel, quinoameel, gemalen hazelnoten,
   wijnsteenbakpoeder en johannesbroodpitmeel.

– Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en vermeng goed.
– Zet het deeg in de koelkast (minstens 1 u) zodat het steviger wordt.
– Verwarm de oven op 180°C.
– Haal het deeg uit de koelkast en bestuif het werkvlak met wat rijstmeel.
– Maak een rol van het deeg en snijd plakken van ca. 1 cm af.
– Leg op een bakpapier op de bakplaat.
– Bak gedurende 15 minuten op 180°C.
– Haal uit de oven en laat afkoelen.