Preloader Icon

Gesprekken met natuurwezens

Leesgroep zomer online live via ZOOM

Er was een tijd dat specerijen en kruiden met goud werden afgewogen. Ze lagen ondermeer aan de oorsprong van de nieuwsgierigheid van ontdekkingsreizigers naar vreemde landen. Er ontstonden lange zeereizen en karavanen om de kostbare kruidenschatten te verhandelen. Door die handel werden zelfs wereldrijken opgericht.
Vandaag gebruiken we kruiden en specerijen om te helen of om gerechten smaakvoller te maken. Iedere plant schenkt hiervoor haar bloemen, bladeren of wortel, waarin het wezenlijke zich uitdrukt. Wie zich voor de wereld van de kleine plantenwezens interesseert, ontdekt niet alleen hun bonte verscheidenheid, maar tevens hun grote geneeskrachtige impuls voor de gezondheid van de mens. Ook in de smaken zoals zoet, zuur, bitter en scherp komt de werking van de natuurwezens tot uitdrukking.
Aangezien we de verbinding met de wezenlijke bezieling van de plant grotendeels verloren zijn en we het kleine volkje nauwelijks nog kunnen waarnemen, doen we beroep op de gechannelde gesprekken tussen de geestelijke wezens van de specerijen en kruiden en Verena Staël von Holstein.

Ben je benieuwd wat de geestelijke wezens van de tijm, basilicum, oregano, gember, moerasspirea, … te vertellen hebben? Waarom ze het transport met karavanen verkiezen boven snelle vliegtuigen? Welke aanvullingen ze hebben op de wetenschappelijke werking van planten?
Dan is deze zomerse online leesgroep beslist iets voor jou. De boeken hoeven niet aangekocht te worden. De gesprekken worden tijdens het leesmoment uit het Duits vertaald. Indien nodig, wordt er meer duiding gegeven ivm antroposofische begrippen. Nadien kan er nog even gezellig worden nagepraat over de boeiende etherische natuurwereld.

Verena Staël von Holstein werd geboren in Rendsburg, Duitsland, in 1959. Ze studeerde landmeetkunde en hydrografie en werkte als computerprogrammeur op de afdeling hydrografische landmeetkunde. Ze woont in een watermolen in de Lüneburger Heide, een heidegebied in Noord-Duitsland. Als studente was ze reeds bekend met het werk van Rudolf Steiner. Vanaf haar kindertijd kon ze de etherische en astrale gebieden van de mens en de natuurlijke wereld waarnemen. Ze heeft door de jaren heen geleerd haar metafysische waarnemingen zo te trainen dat communicatie met natuurgeesten bijna vanzelfsprekend verliep. Ze ontvangt spirituele antwoorden in de vorm van patronen, ideeën en soms ook beelden, en vertaalt deze naar menselijke concepten.

 

Overzicht activiteiten

Georganiseerd door
De Natuurkeuken

Contactpersoon
Sigrid Dewaele

Datum
13/6/24, 4/7/24, 18/7/24, 8/8/24. Op donderdagavond, telkens van 19u30 tot 21u30.

Prijs en info
72 euro voor de ganse reeks van 4 avonden, inclusief BTW. 

Enkele dagen voor aanvang van de reeks ontvang je de ZOOM-link. Na elke avond ontvang je ook de terugkijklink die een maand geldig blijft.

Locatie
Online live via ZOOM

Aantal plaatsen
n.v.t.