Preloader Icon

Gerstvlokkenpap

Zoals met alle graanvlokken kan je ook met Demeter gerstvlokken een lekkere vlokkenpap maken. Door de vele slijmstoffen is het romig qua consistentie. Pimp het op met noten, zaden, yoghurt of plantaardige melk, fruit en eventueel een natuurlijk zoetmiddel
Ingrediënten voor 4-5 personen

1 kop haver-, spelt-, gerst- of roggevlokken

2 à 3 koppen water

3 el rozijnen

2 el sesamzaadjes

1 snuifje zout

1 cm verse gember

Bereiding

– Zet de vlokken met het water min 30 min in de week (een ganse nacht mag ook).
Voeg de overige ingrediënten toe en breng zachtjes aan de kook.
– Kook 30 min zonder deksel op een laag vuur (de verhouding water is hoog zodat het zonder
   deksel kan en we een mooie pap krijgen).
– Laat de pap 30 min nawellen. Je krijgt dan een mooie romige pap. Wat je over hebt kan je in een
   schone glazen pot 3-5 dagen in de koelkast bewaren.

Serveer de pap met natuurlijke zoetmiddelen naar smaak: rijststroop, gerstemoutstroop, ahornsiroop of appeldiksap
Serveer daarnaast ook met een schepje yoghurt, kwark of zure room.
Opmerking:
– Abrikozen, dadels, pruimen, gojibessen etc
– Zonnepitten, maanzaad, amandelen, hazelnoten , …
– Hartige versie met geraspte wortel en appel