Preloader Icon

Gerstovenschotel met groenten en kwark

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Ingrediënten

Deeg

150 g speltbloem 

200 g gebuild tarwemeel 

2 theelepels gedroogde gist

2 theelepels oersuiker 

1/2 theelepel zout 

1 1/2 dl water of melk 

50 g roomboter of olie

1  ei 

Vulling

100 g gemengde noten

100 g havervlokken

50 g wortel

50 g bleekselderij

1/2 theelepel nootmuskaat 

1/2 theelepel piment 

1 cm verse gember 

1/2 theelepel zout 

1 eetlepel tamari 

1 theelepel paprikapoeder 

1/2 dl melk om te bestrijken 

(ei)

Bereiding deeg
– Meng bloem, meel, oersuiker en zout.
– Verhit het water met de roomboter totdat de roomboter gesmolten is.
– Laat dit afkoelen tot 37 º en voeg daar de gist aan toe.
– Meng dit met het meel en voeg het ei toe.
– Kneed 5-7 min, leg in een kom en dek af met een natte theedoek.
– Zet dit op een warme plek zodat het deeg kan rijzen tot 2 x het volume.
– Maak intussen de vulling.

Bereiding vulling

– Rooster de noten.
– Rooster de vlokken.
– Hak de wortel en bleekselderij zeer fijn en druk het vocht eruit door ze in een schone droge
theedoek uit te knijpen.
– Maal de noten de vlokken fijn (of grof, naar gelang je lekker vindt)
– Meng alle ingrediënten voor de vulling.
– Voeg als de vulling te droog is het ei toe.
– Maak er 12 worstjes van en leg weg.
– Verwarm de over voor op 200º.
– Rol van het deeg 12 lapjes en vul deze met de worstjes.
– Druk de zijkanten goed dicht, bestrijk eventueel met wat water zodat het beter plakt.
– Laat dit 20 min verder rijzen onder een stuk ingevet bakpapier (ivm plakken).
– Bestrijk de broodjes met wat ei of melk.
– Bak de worstenbroodjes gaar in 20 min.