Preloader Icon

Gebakken speltsneetjes

Maal in je graanmolen de Demeter spelt volle korrel tot grutten of schroot. Dit grof gemalen graan is veel sneller klaar dan de volle korrel. Schroot of grutten gebruiken is wellicht minder bekend en een leuk recept zijn graansneetjes zoals van spelt. Een gezond en voedzaam bijgerecht!
Ingrediënten voor 4-5 personen

300 g spelt, zeer grof gemalen

Water, 2x volume van het graan

1 kl rozemarijn

1 kl curry

Snuifje zeezout

Olijfolie

Eventueel Sojasaus

Bereiding

– Week het grof gemalen graan in water min. 2-3 uur of een ganse nacht.
–  Kook dit ’s morgens op samen met rozemarijn en curry.
–  Voeg op het einde zeezout toe.
–  Giet in een kleine ovenschaal en laat goed afkoelen en opstijven.
–  Als de brij is opgesteven, snij je er sneetjes van .
–  Bak deze in olijfolie tot ze een krokant korstje hebben.
–  Serveer met een saus, zoals kaas- of tuinkruidensaus.