Preloader Icon

Fytotherapie & bloesemremedies

Kruidenadvies & fytotherapie

Kruiden en medicinale planten zijn onmisbaar in het dagelijkse leven ter ondersteuning van onze gezondheid en heling. Ze kunnen onder diverse vormen worden aangewend, van kruideninfuus, over plantensappen tot wikkels en kompressen. Als herborist en fytotherapeut geef ik je graag advies over kruiden en hun toepassingsvormen. Dit advies kan via mail, ZOOM of telefonisch.

  •  Prijs kruidenadvies, wikkels en kompressen en andere vormen van fytotherapie (20 min): 25 euro

Bloesemremedies Australian Bush Flowers

Op het emotionele en geestelijke plan schenkt de natuur ons de ongelofelijke energetische kracht van bloesems. Wereldberoemd zijn natuurlijk de Bach bloesemremedies, maar in de huidige tijd, met niet alleen emotionele maar ook karmische en geestelijke uitdagingen voortvloeiend uit de toenemende bewustzijnsveruiming bij de mens, zijn andere bloesemremedies gewenst. Hierin bieden ondermeer de hoogtrillende Australische Bush Flower remedies een zeer goede ondersteuning. De toepassingen op het emotionele en geestelijke vlak zijn bijzonder uitgebreid aangezien er 70 remedies bestaan, allen ontwikkeld door Ian White op hoog energetische plaatsen in Australië en andere plaatsen in de wereld. Velen waren en zijn bekend bij de Aboriginals.

Als therapeut is het een geschenk om met deze bloesemremedies aan de slag te gaan. Ze werken snel en openen op een vrij zachte manier emotionele blokkades, geven helderheid, bescherming of ze connecteren met je hogere zelf of de spirituele raadgevers. Dit zijn slechts enkele toepassingen.

De basis remedies Calm & Clear en Emergency kunnen in de praktijk uitgetest worden en zijn een goede start van deze unieke therapie. Tijdens de consultaties worden via het principe van de Bush kaartenset jouw persoonlijke bloesemremedies door het universum geselecteerd. Het zijn steeds de bloesems die je op dat moment nodig hebt ter ondersteuning van je ontwikkelings- en helingsweg. Je ontvangt jouw persoonlijk doseerflesje die je gedurende een tweetal weken gebruikt.

  • Prijs consultatie Australian Bush Flower Remedy (1u): 75 euro
  • Prijs persoonlijk doseerflesje: 15 euro (excl. verzendkosten).
  • Prijs single remedies: 15,95 euro

Kruiden 

Een infuus kan worden ingezet om jouw gezondheid te handhaven of om wille van therapeutische doeleinden. Tot onze meest geneeskrachtige kruiden behoren  brandnetel, echte kamille, Roomse kamille, klitwortel, paardenbloemwortel, paardenbloemblad, meidoornblad en -bloesem, vrouwenmantel, duizendblad, lavendel, lindespint, citroenmelisse, mariadistelzaad, kaasjeskruid, st janskruid, berkenblad, smeerwortel, heemst, rood druivenblad, goudsbloem, … Ik geef je advies over het gebruik en werking van deze kruiden.

Hydrolaten

Hydrolaten of bloesemwaters worden verkregen na distillatie van planten (bloem, blad, zaad, wortel) tot etherische oliën; ze zijn als het ware het ‘restwater’ van het distillatieproces. Daardoor bevatten ze nog alle inhoudstoffen van de plant, inclusief spoortjes etherische olie. De toepassingsmogelijkheden van hydrolaten zijn uitgebreid. Je kan ze medicinaal gebruiken als kompres, wikkel, verwerken in crèmes of puur oraal innemen waardoor ze een praktisch alternatief zijn voor kruideninfusen (1 el hydrolaat = 1 kop infuus). Ook ter verzorging van de huid en haren zijn hydrolaten interessant. Puur als lotion om de huid te reinigen, te verzachten, te verfrissen, … of als haarlotion bij haaruitval, roos of ter ondersteuning van de doorbloeding van de hoofdhuid.

Plantensappen

De verse plantensappen bevatten het sap van de vers geoogste, biologisch gecertificeerde of wilde gekweekte planten. In vergelijking met andere kruidenpreparaten bevatten  plantensappen het gehele complex van actieve ingrediënten. De perswijze van bijvoorbeeld Salus heeft geen invloed op de structuur van de componenten van de verse plant. Het complex van de natuurlijke ingrediënten vormen samen een waarde die effectiever en groter is dan de som van hun individuele waarden. Omdat de werkzame stoffen beschikbaar zijn in een vloeibare lichaam worden deze goed opgenomen. Achter de goede kwaliteit van Salus planten­sappen schuilt de filosofie van de Zwitserse apotheker en plantenonderzoeker Walther Schoenenberger (1901-1981). Hij perste het sap van planten waarin het totaal aan actieve bestanddelen van de plant in haar natuurlijke samenstelling behouden is gebleven. Plantensappen zijn makkelijk in gebruik, maar hebben een beperkte houdbaarheid.

Australian Bush Flowers

Australian Bush Flower Essences (ABFE) is een verzameling van 70 bloesemremedies, combinatieremedies, White Light Remedies en Light Frequency Remedies gemaakt door Ian White, een telg van de vijfde generatie van een Australische familie natuurgeneeskundigen. Australië bezit een enorme schoonheid en kracht. Dat komt niet in het minst door het hoge aantal oude bloeiende planten dat het continent kent. Het is bovendien ook een plek in de wereld die tot op heden gespaard is gebleven van grootschalige vervuiling. Voeg daar de wijze, metafysische energie en een enorme nieuwe vitaliteit aan toe en je weet waarom de Australian Bush Flower Essences uniek zijn.

Deze remedies hebben de vitaliteit en kracht van het unieke Australische continent. Ze geven niet alleen helderheid over onze levensdoelen en -dromen, maar geven ook moed, kracht, en enthousiasme om ze te vervullen.

De remedies worden bewaard op een dikke  kristallaag en zijn tevens beschermd tijdens het verder transport.

Healing herbs

Deze bloesemremedies zijn ontwikkeld volgens het originele recept van Dr. Edward Bach (1886-1936), een Engels bacterioloog en homeopaat. Dr. Bach ondervond dat emotioneel en geestelijk evenwicht ook positieve effecten heeft op andere kwalen. Hij onderzocht de laatste 6 jaar van zijn leven de plantenwereld en vond 38 bloesems die mensen terug levenskracht schenken en zodat ze ongemakken kunnen overwinnen.
Julian en Martine Barnard, leerlingen van de Bachschool en specialiseerden zich jarenlang in de Bachbloesems. Bij de bereiding van de oertinctuur werken ze met een hoge graad van zuiverheid. Ze letten hierbij ook op de juiste stand van de sterren, de juiste groeiplaatsen in de ongerepte natuur van Wales en de zonnekracht.
Het zijn kwalitatief zuivere en goed werkende remedies die bekendheid genieten over de gehele wereld.

Wikkel & co

Misschien herinner je je nog het kaarsvetkompres van je grootmoeder? Ze gebruikte het bij luchtwegenproblemen en hoest. Ooit behoorden wikkels en kompressen tot de belangrijkste huismiddelen bij ziekte en kwalen. In Duitsland en Zwitserland worden de wikkels en kompressen nog dagelijks in antroposofische ziekenhuizen toegepast.

Bij De Natuurkeuken vind je het volledige gamma aan wikkels en kompressen, van de borst- en buikwikkel, over de hals- of polswikkel tot het bijenwaskompres. Daarbij geef ik je graag advies over het correcte gebruik. In combinatie met kruiden, klei, lijnzaadslijm, hydrolaten, maceraatoliën, etherische oliën, … zijn de resultaten vaak verbluffend.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief