Preloader Icon

Rabarbercake met ahornsiroop

Een snelle cake met Demeter speltbloem en natuurlijke zoetmiddelen. Varieer met het fruit van het seizoen zoals rabarber, bessen, abrikozen, peren, … 
Ingrediënten voor 4-5 personen

600 à 700 g rabarber

250 g Demeter speltbloem

150 g zachte roomboter

1,2 dl ahornsiroop

1 ei (indien geen ei, voeg dan 50 ml granendrank toe)

1 eetlepel wijnsteenbakpoeder

theelepel vanille poeder

Snuifje zout

50 g bleekselderij

Ev. 1 theelepel gemalen gedroogde eischaal of gemalen sesamzaad om het calciumgehalte op peil te houden bij gebruik van rabarber. Niet nodig bij gebruik van ander fruit.

Bereiding

– Verwarm de oven voor op 250°C
– Beboter een taartvorm en bestuif met meel
– Maar de rabarber schoon en snijd in stukjes
– Maak met de overige ingrediënten een beslag
– Verdeel de helft van het beslag over de taartbodem en druk het fruit er wat in
– Doe de rest over het fruit. Het kan best wat nonchalant.
– Bak de taart gaar in 45 min op 180°C