Rabarbercake met ahornsiroop
600 à 700 g rabarber
250 g Demeter speltbloem
150 g zachte roomboter
1,2 dl ahornsiroop
1 ei (indien geen ei, voeg dan 50 ml granendrank toe)
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
1 theelepel vanille poeder
Snuifje zout
50 g bleekselderij
Ev. 1 theelepel gemalen gedroogde eischaal of gemalen sesamzaad om het calciumgehalte op peil te houden bij gebruik van rabarber. Niet nodig bij gebruik van ander fruit.
– Verwarm de oven voor op 250°C
– Beboter een taartvorm en bestuif met meel
– Maar de rabarber schoon en snijd in stukjes
– Maak met de overige ingrediënten een beslag
– Verdeel de helft van het beslag over de taartbodem en druk het fruit er wat in
– Doe de rest over het fruit. Het kan best wat nonchalant.
– Bak de taart gaar in 45 min op 180°C