Focaccia
450 g speltbloem
3 dl warm water
20 g verse gist
1 dl olijfolie + extra om te smeren
Grof zeezout
Rozemarijn
– De gist oplossen in het warme water
– Maak een kuiltje in het mee en giet het gistwater erin. Vermeng goed met een vork
– Bekleed een bakblik met bakpapier of olie het in.
– Stort het deeg op de bakplaat uit en spreid het open met de vingertoppen.
Het mag er best wat slordig uitzien.
– Kwast de bovenkant in met olie en leg er een doen overheen. Laat rijzen op een warme plek
gedurende 40 min.
– Verwarm intussen de oven op 200°C.
– Bestrooi de gerezen focaccia met grof zeezout en verdeel er de rozemarijn over.
– Schuif het brood voor 5 min de oven en haal het er dan weer uit om opnieuw rijkelijk met olie in
te kwasten
– Bak dan verder gedurende 10 minuten.
Kwast opnieuw in.
– Dan nog 5 min bakken.
– Laat afkoelen op een rooster onder een doek
Varieer met andere zuiderse kruiden, kaas, gedroogde tomaten, olijven, …