Preloader Icon

Focaccia

Met Demeter speltbloem kan je de perfecte focaccia bakken: voedzaam en licht verteerbaar. Geef je focaccia een mediterrane toets er strooi er rozemarijn, oregano of tijm over. Je kan het platte brood ook hartiger maken met wat kaas, olijven, pesto of zongedroogde tomaten. Serveer de focaccia bijvoorbeeld bij vegetarische mezze of tapas. Heerlijk!
Ingrediënten voor 6 personen

450 g speltbloem 

3 dl warm water

20 g verse gist

1 dl olijfolie + extra om te smeren

Grof zeezout

Rozemarijn

Bereiding

–  De gist oplossen in het warme water
–  Maak een kuiltje in het mee en giet het gistwater erin. Vermeng goed met een vork
–  Bekleed een bakblik met bakpapier of olie het in.
–  Stort het deeg op de bakplaat uit en spreid het open met de vingertoppen.
    Het mag er best
wat slordig uitzien.
–  Kwast de bovenkant in met olie en leg er een doen overheen. Laat rijzen op een warme plek
    gedurende 40 min.
–  Verwarm intussen de oven op 200°C.
–  Bestrooi de gerezen focaccia met grof zeezout en verdeel er de rozemarijn over.
–  Schuif het brood voor 5 min de oven en haal het er dan weer uit om opnieuw rijkelijk met olie in
    te kwasten
–  Bak dan verder gedurende 10 minuten.  
    Kwast opnieuw in.  
–  Dan nog 5 min bakken.
–  Laat afkoelen op een rooster onder een doek

Varieer met andere zuiderse kruiden, kaas, gedroogde tomaten, olijven, …