Preloader Icon

Creamy curry mat mango en shiitake

Een originele combinatie van shi-take met mango en tomaat. De kokosmelk zorgt voor de romige saus en de cashewnoten zorgen voor een extra bron van eiwit.
Ideaal om te serveren in een vegetarische maaltijd, bij rijst of als vulling voor een injera (teffmeelpannenkoek uit Ethiopië). 
Ingrediënten voor 3-4 personen

3 stengels bleekselder

1 eetrijpe mango

100 g shiitake

4 tomaten of tomatenblokjes uit blik (in de winter)

200 ml kokosmelk

100 g cashewnoten

2 eetlepels milde kerriepoeder

Snuif kaneel

Peper & zout

Kokosvet

Bereiding

– Was de bleekselder en snijd in plakjes.
– Schil de mango en snijd in partjes.
– Reinig de shitake met een vochtig keukenpapiertje en snijd in repen.
– Schil en snipper de ui fijn en fruit in de kokosolie samen met de kaneel en kerrie.
– Fruit de bleekselder mee.
– Roerbak de shitake en mango even mee.
– Voeg tomaten toe alsook kokosmelk.
– Breng op smaak met peper en zout.
– Laat nog 5 minuten stoven.
– Hak de cashewnoten grof.
– Strooi de noten over het gerecht. Je kan ze er ook tussen roeren.