Preloader Icon

Chinese kool pickle

Met de pickle pers maak je in een handomdraai je eigen probiotica. Ideale groenten zijn de hardere groentesoorten zoals kolen, venkel, radijs, wortel, … Met wat zout en/of een starter zoals zuurkoolsap of brooddrank komt je pickle bij kamertemperatuur zo op gang. Resultaat: knapperige gepickle groenten die bijdragen aan een gezonde darmflora.
Ingrediënten voor 4-5 personen

1/2 chinese kool

2 el zout

1 ui

1/2 tl umepasta

1 el witte of bruine tahin

1 el rijststroop

Beetje citroensap of ume azijn

Bereiding

– Was de kool en snijd er zeer dunne plakken van .
– Doe ze in laagjes in de pickle pot met zout ertussen.
– Schroef het deksel goed aan en laat min 30 min fermenteren.
– Schil de ui en maak een dressing met de overige ingrediënten.
– Giet het vocht van de kool en spoel eventueel na.
– Meng de kool met de dressing.