Brood bakken met honing-roggeferment
Recept Heinz Fendrich, Küchenchef im Sonnehof Arlesheim
Raadpleeg hiervoor de kosmos-agenda.
Dag 1
1 tl bloemenhoning
1 kop water van ca. 50°C
1 kop roggemeel, fijn gemalen en gezeefd
Dag 2
1 kop roggemeel, fijn gemalen en gezeefd
1 kop water van ca. 50°
Dag 3
1-2 tassen fijn roggemeel
1-2 tassen water van ca. 50°
Dag 1
– Honing en warm water goed vermengen. 1 tas roggemeel bijvoegen en tot een brij vermengen. Dit
aanzetdeeg voor 12-24 uur in een warme omgeving (ca. 30°C) plaatsen. Om deze temperatuur te
bereiken kan je bijvoorbeeld een bureaulamp in een oven plaatsen, het deeg in de buurt van een
verwarmingstoestel, … Na deze tijd MOET er blaasvorming te zien zijn.
Dag 2
– Het roggemeel en warme water met het aanzetdeeg van dag 1 goed vermengen. Opnieuw 12-24
laten rusten op een warme plek van 30°C.
Dag 3
– Het roggemeel en warme water met het aanzetdeeg van dag 2 goed vermengen. Opnieuw 12-24
laten rusten op een warme plek van 30°C.
Dag 4
– In de koelkast bewaren (ca. 4 maanden).