Preloader Icon

Boekweitvla

Vla van boekweit.
Ingrediënten voor 4-5 personen

75 g boekweitmeel

5 dl amandelmelk

50 g kokosbloesemsuiker 

4 el amandelpasta

1 kl kaneel

Snuifje zout

Amandelschilfers om te garneren

Bereiding

– Verwarm de amandelmelk met de kaneel.
– Voeg het boekweitmeel toe.
– 
Breng aan de kook en laat 2 minuten koken onder goed roeren.
– 
Voeg de kokosbloesemsuiker toe.
– 
Laat alles nog eens 2 min. doorkoken onder goed roeren.
– 
Voeg de amandelpasta toe.
– 
Voeg een snuif zout toe en roer goed door elkaar. Neem van het vuur.
– 
De consistentie is vladikte. Indien te dik, pas dan aan met wat amandelmelk.
– 
Verdeel de vla over glaasjes of kommetjes.
– 
Garneer met de amandelschilfers.