Preloader Icon

Bakdemo Sekowa-brood & vegetarisch broodbeleg

Live bij De Natuurkeuken

Ken je het gelukzalige moment wanneer je vers zelfgebakken desembrood de oven uitschuift en vervolgens de geur opsnuift die de keuken intrekt? Het vraagt een beetje planning maar eens je met het SEKOWA-bakferment kan bakken wordt het beslist je mooiste vrijetijdsbesteding als hobbybakker. Bovendien is het een brood die het lichaam voedt en niet belast.

Rudolf Steiner gaf rond 1920 een aanzet voor het ‘ideale brood’, een brood vol leven en een weldaad voor het organisme. Het geheim van dit brood was een desem op basis van honing en zout. De Duitse bakker en antroposoof Hugo Erbe ontwikkelde op basis van de impulsen van Rudolf Steiner het SEKOWA-bakferment. Het proces kan je vergelijken met een zuurdesem, alleen overheersen de melkzuren over de azijnzuren. Het brood is daardoor zeer mild van smaak. Een melkzure fermentatie is altijd gunstiger voor het organisme dan een azijnzure fermentatie. Door de langere rijptijd vindt er een autolyse plaats. Het graan ontsluit, het fytinezuur wordt afgebroken en de gluten worden beter verteerbaar. Een brood gebakken met het SEKOWA-bakferment is daarom veel gunstiger voor de darmen en spijsvertering. Vooral bij volkoren broden is dit langzame proces belangrijk om een levend en verteerbaar brood te bakken. Benieuwd hoe het in zijn werk gaat?

Tevens ontdek je meer over het bereiden van vegetarisch broodbeleg. Terwijl het brood in de oven zit, tonen we je ondermeer hoe je een heerlijke linzenpaté maakt.

Met het SEKOWA-brood en een voedzaam vegetarisch broodbeleg zal jouw broodmaaltijd niet meer hetzelfde zijn!

Lesgevers: 

– Jan (bakdemo)

– Sigrid (demo broodbeleg)

Overzicht activiteiten

Georganiseerd door
De Natuurkeuken

Contactpersoon
Sigrid Dewaele

Datum
Geen nieuwe datum bekend

Prijs
35 euro inclusief BTW, cursus met recepten, proevers en thee

Locatie
De Natuurkeuken
Omer Wattezstraat 11
9688 Schorisse

Aantal plaatsen
Max. 8