Preloader Icon

Alcoholvrije gin fizz

Kruidenaperitieven.

Ingrediënten voor 1 liter

5 g gedroogde jeneverbessen

250 ml bronwater

Klein stukje verse gember

125 g lichte Demeter of bio rietsuiker

2 bio citroenen

900 ml sprankelend mineraalwater

Bereiding

Maak eerst de jeneverbessensiroop. Breng hiervoor het bronwater aan de kook.
– Voeg de jeneverbessen, gember en een stukje citroenschil toe.
– Laat 10 minuten zachtjes koken met deksel.
– Zet van het vuur en laat nog minstens 30 minuten tot 1 uur trekken.
– Zeef het infuus en kook het vocht op met de rietsuiker.
– Bewaar de siroop in een gesteriliseerd flesje.
– Maak de gin fizz door ca. 100 ml siroop te vermengen met het sprankelend water en voeg het sap
   van ca. 1 citroen toe.
– Serveer meteen in een hoog aperitief of long drink glas met een ijsklontje en schijfje citroen.

Opmerking: gebruik voor de siroop lichte rietsuiker. In de De Natuurkeuken webshop vind je volle rietsuiker die toch lichter van kleur is. Deze is zeer geschikt voor de siroop.