Alcoholvrije gin fizz
Kruidenaperitieven.
5 g gedroogde jeneverbessen
250 ml bronwater
Klein stukje verse gember
125 g lichte Demeter of bio rietsuiker
2 bio citroenen
900 ml sprankelend mineraalwater
– Maak eerst de jeneverbessensiroop. Breng hiervoor het bronwater aan de kook.
– Voeg de jeneverbessen, gember en een stukje citroenschil toe.
– Laat 10 minuten zachtjes koken met deksel.
– Zet van het vuur en laat nog minstens 30 minuten tot 1 uur trekken.
– Zeef het infuus en kook het vocht op met de rietsuiker.
– Bewaar de siroop in een gesteriliseerd flesje.
– Maak de gin fizz door ca. 100 ml siroop te vermengen met het sprankelend water en voeg het sap
van ca. 1 citroen toe.
– Serveer meteen in een hoog aperitief of long drink glas met een ijsklontje en schijfje citroen.
Opmerking: gebruik voor de siroop lichte rietsuiker. In de De Natuurkeuken webshop vind je volle rietsuiker die toch lichter van kleur is. Deze is zeer geschikt voor de siroop.